Atelier Het Pakhuis is gevestigd in een historisch pand in het oude centrum van Almelo. U kunt hier niet alleen terecht voor de mooiste schilderijen op groot formaat, ook kunt u het atelier afhuren voor een bijzonder evenement.

Het Pakhuis
Atelier het Pakhuis bevindt zich middenin het centrum van Almelo in een zijstraatje van de Grotestraat-noord. In eerste instantie hebben wij het pand aangekocht om dienst te doen als persoonlijk schilderatelier waar we ook schilderijen verkopen, maar inmiddels wordt het pand ook verhuurd. De ruimte is groot genoeg om er met grotere groepen te kunnen dineren, maar tegelijkertijd klein genoeg om de sfeer intiem te houden. Een mooie open keuken is aanwezig, dus er is zelfs de mogelijkheid om zelf te koken. Voor meer informatie over de mogelijkheden kijkt u bij verhuur.

Geschiedenis van het pand
Het pakhuis is in 1924 gebouwd in opdracht van de heer C.J. Löffelman (1865-1952) wie dit precies is geweest is ons nog niet bekend. Het enige wat we over hem hebben kunnen vinden is dat hij tussen 1950 en 1951 grond heeft geschonken aan de gemeente Almelo nabij de Grotestraat en het verkeershuis. Nadat het pand af deed als pakhuis, heeft het onder meer een naaiatelier, fietsenzaak, kledingwinkel en grafisch kunstenaar geherbergd. Vervolgens heeft het pand lange tijd leeggestaan en raakte het in verval. Wij wonen zelf in de vlakbij gelegen Doelenstraat en waren eigenlijk op zoek naar een groter huis waarin we meer ruimte zouden hebben om te kunnen schilderen en klussen, toen we in het pand in de Götte een oplossing voor onze problemen zagen waarbij een verhuizing niet nodig was. Zo kwam het dat we het pand in 2007 kochten, om te kunnen beginnen met de verbouwing tot wat nu Atelier het Pakhuis is.